Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Διάσκεψη της Βαρσοβίας για το κλίμα


Οι διασκέψεις που γίνονται κατά καιρούς για το περιβάλλον - ας θυμηθούμε και κείνη στο Σιάτλ - καταλήγουν συνήθως σε αδιέξοδο, αφού τα μεγάλα συμφέροντα των εταιρειών και των Κυβερνήσεων - εκπροσώπων τους, συνήθως μπλοκάρουν οποιοδήποτε μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος, που είναι ζημιογόνο για τα υπερκέρδη τους. Η διάσκεψη στην Βαρσοβία - που έλαβε χώρα τον Νοέμβρη - αφορούσε τις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη, που εκδηλώνονται πια με ακραία καιρικά φαινόμενα. Το άμεσα ζητούμενο είναι η μείωση των εκπομπών αερίων που εγκλωβίζουν την θερμότητα του ήλιου και υπερθερμαίνουν τον πλανήτη.
 Οι οργανώσεις της Greenpeace, WWF και άλλες αποχώρησαν από την Δίασκεψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καλώντας τον κόσμο να ενεργοποιηθεί για να ασκηθεί πίεση στις κυβερνήσεις.


Για μια ακόμη φορά το να βγούμε στους δρόμους φαντάζει ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ! Θεωρώ όμως ότι η σωτηρία του περιβάλλοντος όσο και πολλών άλλων πραγμάτων της ζωής μας, δεν θα είναι ποτέ βιώσιμη όσο η οικονομική οργάνωση και διάρθρωση της κοινωνίας ρυθμίζεται με όρους καπιταλιστικούς!
 Παρακάτω θα βρείτε τον σύνδεσμο με την ανακοίνωση των οργανώσεων GREENPEACE, WWF και άλλες μετά την αποχώρησή τους από την διάσκεψη της Βαρσοβίας.


   
Αποχωρούμε από τη βρώμικη διάσκεψη της Βαρσοβίας για το κλίμα | Ελλάδα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου